покер турнир на една масаЕдна от най-популярните опции на Texas Hold’em, която играчите обичат, са Турнирите на една маса (STT). За единична buy-in такса, която да отговаря на сметката Ви, имате определен брой чипове и когато масата, която сте избрали се напълни, турнира започва.

Има много онлайн покер играчи, които не биха играли почти нищо друго освен STT и са много добри на тях. Финансовите разновидности, които са за кеш масите ги няма за турнирите на една маса. Знаете какво сте платили за да участвате и най-лошото което може да се случи е да загубите тази такса.

Турнирите на една маса изискват знания и умения специфични за тях, и са подходящата игра ако търсите бързо действие и вълнения от играта концентрирани за малък период от време. STT рядко траят по-малко от час и като блайнда се увеличава безмилостно, то трябва да участвате в игрите като в тежка битка.

Ето няколко напътствия, които да Ви помогнат да играете на Турнир с една маса:

Формат на играта

STT съществува в най-различни форми. Те могат да предлагат игри както за 5, така и за 10 играчи. Размера на чиповете може да варира от нормално до много, и това определя динамиката на играта. Спийд и Турбо игрите, където блайнд нивата се увеличават много по-бързо, са много популярни онлайн, и предлагат възможността за динамично действие, където играчите приемат предизвикателството да участват или да загубят блайнд залога си. Изберете тази игра, която най-много Ви подхожда.

Buy-In

Много е важно да изберете игра, която да отговаря на стила Ви на игра. Ако играете на много ниско ниво, то едва ли ще се интересувате колко губите и това би довело до лоша игра от Ваша страна. Това може да е добре за забавление, но в дългосрочен период може да Ви донесе загуби.

Обратно, ако играете на прекалено високо ниво спрямо Вашите средства, това може да афектира стила Ви на игра. Има поговорка в залагането, че „изплашените пари никога не печелят” и ако играете в игра, която не можете да си позволите да загубите, то със сигурност това ще промени процеса Ви на вземане на решение. Ще се отказватве, когато трябва да отговорите, отговаряте когато трябва да вдигате и да се молите да получите K-K или A-A за да можете да направите действието си.

Открийте правилния buy-in за да играете по възможно най-добрия начин за Вас.

Ранна игра

Можете да сте изградили един добър стил на игра в началните етапи от участието си в турнирите на една маса, но освен, ако вече не сте играли в Спийд или Турбо игрите, общоприетата истина е да се играе доста по-внимателно в началото. Блайндът е твърде малък, за да си струва усилието да бъде откраднат блафирайки, както и често ще се случва, рискуващите и агресивни играчи да бъдат заети с надпревара помежду си, докато блайнда е все още нисък.

На всяка цена избягвайте конфронтации, които могат да доведат до елиминирането Ви, при не особено добри карти. Няма да имате шанс да спечелите, дори да се насладите на играта, ако се откажете от рано.

Винаги избягвайте да пилеете чипове, като се стремите да направите добра ръка при Ривъра, напротив залагайте, когато имате ръка, която си заслужава. Ако получите много добри карти, тогава може да играете агресивно, а и ако имате първоначално предимство от чипове, не се страхувайте да доминирате на покер масата.

Средна игра

Блайндът ще се увеличава все повече и повече във връзка с наличните чипове, поради което е важно да играете активно и да не допускате чипове, които имате да останат толкова малко, че практически да не представляват опасност за Вашите опоненти.

В разгара на играта е необходимо да увеличавате чиповете си, за което често ще се налага да изграждате ръце или да открадвате блайндове от опонентите. На кратко, необходимо е да правите нещата да работят за вас, ако не сте случили на добри ръце. С развитието на играта, все повече играчи ще бъдат елиминирани, а Вие ще трябва да познаете, кои от тях се опитват подмолно да откраднат от залозите.

Запомнете основното нещо, което е от значение в Турнирите за една маса, е че играете за класиране и че Вашите усилия трябва да се фокусират за тази цел. Не си мислете, че играчите ще се елиминират помежду си, особено ако сте с най-малко чипове, и винаги бъдете готови за своя ход. Никой не иска да бъде измамен и да пропусне паричната награда с една позиция по-долу, така че смелия подход често се възнаграждава.

Игра в края

Ако сте стигнали до парична награда, не се увличайте. Има още за постигане, защото е голяма разликата между наградите за второ и трето място, и това което се изплаща на победителя.

Не оставайте безучастен в очакване опонентите да се елиминират помежду си. Играйте, както обикновено играете и запомнете, че когата останат само 2-3 играча, Вашите ръце са много по-силни, за разлика при пълна маса. Тогава е трудно да спечелите, като останете пасивен, затова трябва винаги да се опитвате да бъдете този, който определя ходовете, вместо да следвате Вашите опоненти.

В турнирите за 10 човека на една маса, играчът на първо място получава обикновено 5-пъти таксата за участие, така че ползата е да сте успешен играч в турнирите за 10 играча на маса, което всеки ще може да види. Усъвършенствайте Вашата игра и вижте, коя игра най-много подхожда на индивидуалния Ви стил и способности.


Категория:

0 коментара за "STT Стратегия (Покер турнир на една маса)"

Публикуване на коментар

Покер Уроци

покер училище

Играй Покер

Like It ;)








combo bets

За контакти

> info@bgkazino.com


combo bets