тексас холд ем, покерПозиция

Няма да отнеме много време на добър покер играч да разбере колко ценна е позицията при Texas Hold’em. Позицията се определя във връзка с това колко близо е играча до бутона на дилъра, и оказва голямо значение при вземането на решение при покер играчите.

При маса с 10 играчи, се казва че сте в ранна позиция, ако сте един от двата блайнда или двамата играчи след блайндовете. Местата от пет до осем се наричат средна позиция, докато двамата играчи, които решават последни се наричат късна позиция.

Не е възможно да се надцени важността на позицията при Texas Hold’em, или всъщност която и да е игра на покер. Колкото по-назад сте в реда на залагане, толкова повече информация ще имате как да играете ръката си. Колкото по-рано сте в кръга на залагане, толкова по-трудно ще бъде да определите какво може да имат другите играчи.

Ето един пример, който подчертава предимствата на това да бъдете последен. Да кажем, че са останали трима играчи при игра с Фиксирани Лимити и Вие държите A-K в ръката си. Във флопа се раздават 9-7-3. Ако бяхте първи играч, може да сте изкушен да направите пробен залог и дали можете да спечелите, за да проверите как е ръката Ви, без да сте наясно как другите играчи ще действат, когато дойде техния ред да залагат. Все пак, в този пример ако те действат първи, като първия играч прави залог, а втория моментално вдига залога. Веднага можете да разберете, че единия от тях със сигурност има по-добра ръка от Вашата, а вероятно и двамата. Може да се откажете безопасно със знанието, че ръката Ви е изоставала.

Това е предимството да реагирате последен, и винаги трябва да се възползвате от това предимство, когато Ви е дадено.

Ако сте в средна позиция, то сте разбрали какво играчите в ранна позиция са решили да направят, но нямате представа за намеренията на играчите в късна позиция. Намирате се на непозната територия, но поне имате ранна информация, която може да бъде ценна при вземането на решение.

Допълнително предимство да бъдете в късна позиция и следователно да действате от последните при залагането е възможността да откраднете блайндовете и пота. Преди флопа, ако всички са се отказали, и само блайндовете трябва да вземат решение, то вдигане в тази ситуация често печели блайнда.

По същия начин, след флопа, ако всички са Пас, означава че нямат нищо и едно добро вдигане на залога би спечелило пота. Ако след това играч вдигне залога Ви, то е много вероятно да е правил бавна игра от началото, и е най-добре да се откажете, ако нямате силна ръка.

Вашата позиция може да Ви помогне да решите как да играете ако имате посредствена ръка, и какви ще бъдат шансовете и да я реализирате. Когато сте един от първите, нямате информация по която да съдите как другите играчи биха реагирали.

Още повече, че ако решите да играете от ранна позиция, ще останете в тази позиция до края на раздаването. Това е особено важно, ако сте решили да защитавате малкия си или големия блайнд от надкачване.

Едно възможно предимство да действате първи е, че много силна ръка, която не залагате или надкачвате може да бъде надкачена от някой от следващите играчи, което Ви дава шанс да вдигнете залога. Имайте в предвид, че ако решите да не вдигнете в ранна позиция с начална ръка, да кажем, A-A или K-K, то поемате риска да позволите на други играчи да се включат в пота, и колкото повече играчи допуснете, толкова по голям е риска началната Ви ръка да не спечели.

Групирането на Началните ръце ще Ви даде идея за вида на ръцете, които са с най-добри шансове спрямо позицията на масата за всяко раздаване. Препоръчително е да се запознаете с тях и да се уверите, че осъзнавате важността на позицията при Texas Hold’em.

Блъфиране

Силните карти и ръце не са единствения начин за успех в покер. Ако това беше така, играта никога нямаше да е толкова уважавана, мистична и легендарна.

Въпреки, че блъфирането е важна част от играта, някои играчи го надценяват, блъфирайки много често и в неточно време. Ключът за успешно блъфиране е информацията. Трябва да познавате съперниците си, ситуацията и Вас погледнат отстрани.

Това може да се обобщи така: ако сте срещу слаб играч, който залага на всичко, няма смисъл да блъфирате. Ако има каквото и да е, той ще заложи. Научете го и го запомнете – НЕ МОЖЕТЕ да блъфирате такъв играч!

В зависимост от ситуацията, трябва винаги да оцените дали блъфирането има шанс за победа. Ако е турнир на една маса и се опитвате да блъфирате един играч с малко чипове, няма да имате успех. В турнири отчаяните играчи винаги ще залагат с последните си чипове и винаги го имайте предвид. При всички случаи, предизвикайте ги с всички техни чипове, ако може да си го позволите, но в противен случай това може да е много опасно за Вас.

Вашата собствена игра много често не се отчита при решаването за блъфиране. Ако сте някой, който е играл много прибрано, шансът Ви за успех с блъф е много по-голям. Противниците ще помислят, че най-накрая имате силни карти и ще са много предпазливи.

Но, ако сте залагали и качвали много, и особено ако сте уловен при блъф, много вероятно е да получите отговор на качването Ви за последния блъф. Както виждате типично поведение от другите играчи, така и те забелязват Вашата игра.

Информация идва от картите, които виждате на масата. Ако е възможен Флаш или три-четири карти за Поредни, трябва да решите дали съперниците го имат, или те мислят, че Вие го имате. Техните навици би трябвало да са Ви дали информация за картите, които имат.

Трябва да избирате моментите много добре преди блъфа и след това, когато имате идея какво ще правят съперниците Ви. Наблюдавайте съперниците си и разберете дали ще залагат ако имат недобри карти. Опасността е от играчите, които ще Ви проверят дали ги блъфирате.

Ако сте близо до развръзката на турнир обикновено играчите се стягат за да спечелят пари, и това е идеален момент за блъф и печалба. Отново обаче, внимавайте за съперниците, които имате и техните реакции при Вашите опити за блъф.

В покер има блъф и полу-блъф. Блъф е опит да се спечели пота с Вашата ръка. Това е най-опасното нещо и трябва да е изпълнено перфектно, особено в игри Без Лимит и Лимит на Пота. Ако сбъркате Вашите дйствия, най-вероятно ще загубите много и ще изглеждате зле в очите на другите играчи.

Полу-блъф е по-добрия начин за действие. Това е опит за спечелване на пота, без да имате силни карти, но имате една карта, която с добавка на друга карта може да спечели, дори и шансът да е малък.

Пример на полу-блъф: Имате A-10 и флопа е J-9-8. Нямате нищо добро освен Ас, но ако блъфирате и е успешно, може да получите Дама или 7 за Поредни или Ас за силен чифт. Дори да Ви е отговорила по-силна ръка, имате шанс да направите по-добра от нея.

Предимството на полу-блъф е, че има два начина за успех с него. При блъфа може да спечелите само ако съперниците се откажат. При полу-блъфа може да спечелите ако те се откажат или получите желаната карта!

Блъфирането е изкуство, но блъфирането онлайн е много по-трудно. Имате по-малко информация, тъй като е по-трудно да разучите съперниците през компютъра.

Но, ако се упражнявате достатъчно и помните златните правила на информацията и момента, може да имате големи успехи.

Шансове, Изходи и Коефициенти на Пота

Освен игра на инстинкт, характер, разучаване на съперника и дори късмет, това е игра базирана на чиста математика и вероятности. Не е случайно, че най-добрите играчи днес имат ясно съзнание за математиката, която се изисква в покер.

Вероятности

Ако искате да имате предимство пред Вашите съперници, има няколко ключови вероятности, с които трябва да сте запознат.

Ако настоявате да чакате докато не получите Покет Аса, трябва да знаете, че шанса това да се случи са 220-1, или 0.45%. Подобно, ако желаете да получите A-A, K-K, Q-Q, J-J или A-K от една боя, това ще става само в 2.1% от игрите. Ако желаете Вашите две карти от една боя да станат Флаш, вероятността за това е 6.5%.

Осъзнаването на шансовете за сбъдване на едно събитие ще Ви помогне в процеса на вземане на решения, така че внимателно разучете тези вероятности. Може да се опитате да опровергаете математиката, но за дълъг период от време всичко ще се балансира.

След като се запознахме с вероятностите, трябва да разгледаме и изходите. Много е важно да ги знаете в разгара на действието и трябва да осъзнаете какво може да получите, и какви са вероятностите за това.

Изходи

Покер се играе винаги с 52 карти и можем да предполагаме какво ще се случи, на база картите които вече виждаме. Ако сме получили A-K в игра на Texas Hold’em има още 50 карти, които не сме видели, от които има 3 Попа и три Аса. Поради това, ако желаем нашите A-K да направят силен чифт, има 6 карти, които могат да ни помогнат. Това означава, че имаме 6 изхода и 5 карти да се появят допълнително. По този начин можем да изчислим шансовете за всяка карта.

Ако флопът няма Ас или Поп, вече сме видели 5 карти и има 47 карти, които не сме видели, от които 6 са тези, които ни трябват. Това е около 1 от 8 шанс, но имаме 2 карти за да го получим (търн и ривър), което ни дава шанс 1 от 4 за силен чифт.

Ако звучи много сложно, не се притеснявайте, не е чак толкова лошо. Повечето време сами ще бъдете способни лесно да разберете какво Ви трябва и какви са шансовете да се случи. Например, ако иматe 7-8 и флопът е 5-6-A имате Поредни. 4 или 9 ще Ви помогнат много. Има четири 4-ки в тестето и четири 9-ки така че имате 8 изхода като цяло. Има 8 карти за Вас при търна или ривъра.

Шансове

Хубаво е да можете сам да определяте шансовете ви да се случи даден изход. Лесен начин за изчисляване на шансовете след флопа е да умножавате по 4. Не е съвсем точно, но е добро като упътване за вероятнстите. Обратно към нашия пример, ако умножите осемтте изхода по 4-получава се 32. Всъщност истинската вероятност е 31.5%, което е доста близко.

Друг пример: ако имате K-K, но подозирате, че трябва да направите три Попа за победа. Има 2 Попа в тестето, ако умножите по 4 се получава 8. Действителната вероятност е 8.4%.

Ако остава само ривъра трябва да умножите само по 2, за да получите приблизително точна цифра на шансовете Ви.

Коефициенти на Пота

След като имате цялата информация за изходи и шансове, трябва да я използвате за решение кои игри са печелвши и дали трябва да залагате в определени ситуации.

Има случаи когато шансовете за пота показват, че ТРЯБВА да отговорите, независимо от силата на ръката. Да предположим, че сте в турнир и блайндовете са 3,000 и 6,000. Вие сте на големия блайнд за 6,000. Играч в средна позиция залага 6,500 и друг играч отговаря с 6,500. Малкия блайнд също отговаря с 3,500 и Вие сте на ход.

Включвайки Вашия блайнд 6,000, в момента има 25,500 в пота и за да го видите ще Ви трябва само още 500. Поради това имате коефициент 50-1 за Вашите допълнителни 500 и ТРЯБВА да отговорите незабавно, независимо от картите Ви. Няма значение, че имате 2-7 защото най-лошия Ви шанс е 10-1, а получавате 50-1 коефициент. Това е коефициент на пота 5-1 във Ваша полза! Ако сте късметлия и спечелите, ще получите най-малко 26,000 и всичко това за допълнителни 500.

Това е екстремален пример, но принципите са такива. Ако винаги получавате положителен коефициент и играете с добри карти, Вие ще печелите пари дългосрочно.

Друг пример: След търна има 12,000 в пота, като Вие се нуждаете от 1 карта за Флаш. Може да прецените как сте в играта и какъв е шанса за Флаш.

Ваш съперник решава да Заложи Всичко с 2,000. Вече има 14,000 в пота и трябва да заложите 2,000, за да видите ривъра. Това е 7-1 коефициент за Вас. Ако се стремите към Флаш има 9 изхода и според таблицата за изходи и шансове, имате 19.6% шанс за тази карта. Това е приблизително 4-1 и при положение, че получавате 7-1, лесно се вижда, че трябва да отговорите.

От друга страна, ако някой Ви постави за Заложил Всичко и имате 2-1 за Вашите пари, не трябва да залагате, защото имате само 10% шанс. 2-1 за Вас при 9-1 шанс НЕ е добър начин за игра на покер или други залагания!

Също така, ако сте убеден, че съперника има силна ръка, която не може да победите, никакви коефициенти не трябва да Ви изкушават. Добрите играчи ще се опитат да Ви прилъжат, защото шансовете за пота са добри, и тук покер инстинкта Ви трябва да помогне.

В дългосрочен период, точните решения, базирани на изходите, коефициентите и шансовете на пота ще Ви помагат, както и отказването от картите, когато имате слаби ръце.

Има моменти в турнирите, когато не желаете да рискувате Вашите чипове, независимо от добрите шансове на пота, но в другите периоди трябва да се придържате към тях.

Начални Чифтове

Начален чифт при Тексас Холд’ем се счита за една от най-добрите начални ръце. Веднага сте направили ръка и може да спечелите пота, без да се налага да подобрите ръката си. За съжаление, незнанието как да се изиграят покер ръцете, е грешка на много неопитни покер играчи. Няма други ръце, които толкова често да се изиграват толкова лошо, както началния чифт.

Има огромна разлика между 2-2 и A-A въпреки че и двете се наричат начални чифтове. Да знаете как да извлечете възможно най-много от тези чифтове, и всички чифтове между тези двата, е важно за да бъдете печеливш покер играч.

Началните чифтове се определят в четири категории; Ниски чифтове, Средни чифтове, Опасни чифтове и Високи чифтове. Ниски чифтове са тези от 2-2 до 5-5, средните чифтове са от 6-6 до 8-8, опасните чифтове са 9-9 и 10-10 високите и силни чифтове са от J-J до най-ценената начална ръка в Hold’em, A-A.

Най-добре е да започнете с това, което много считат за най-лошата игра в Texas Hold’em; да отговорите на залог all-in с нисък или среден начален чифт. Факта, че сте направили ръка пред Вас, не е оправдание за такава основна грешка като тази. Ако някой вече е заложил всичко, преди Вас и отговорите с нисък чифт, то се поставяте в голяма неприятност. Ако протичника Ви държи по-висок чифт, то Вие имате не повече от 20% шанс да спечелите, а това наистина е неприятна ситуация. Ако противнкика Ви държо две по-високи карти, то Вие не сте нещо повече от втори победител, и трябва да си зададете въпроса дали си струва да се поставяте в такава ситуация?

Понякога в турнири отговаряне на всички залози с малък или среден чифт е правилната игра, но в повечето случаи е лоша грешка. Винаги помнете, че когато отговаряте на all-in има само един начин да спечелите – като имате най-добрата ръка. Когато Вие сте този, който вдига залога или прави залог all-in имате ДВЕ възможности – опонентите Ви да се откажат или да направите най-добрата ръка.

Нисък чифт: 2-2 до 5-5

При нормални обстоятелства, най-добрия начин да изиграете нисък чифт, е да се опитате да видите флопа евтино и да се надявате да направите три от един вид. Това обикновено изисква да участвате с минимална сума в пота, въпреки че ако сте в късна позиция може да направите стандартно надкачване и да участвате в пота отново. Истинския трик е да се опитате да участвате с възможно най-малката сума и да се надявате да направите своята ръка.

Много ценна статистика за помнене относно началните чифтове е, че при флопа правят три от един вид само около 12 % от случаите. Това е един път от 8 пъти. Шанса 3-3 да остане най-добрата ръка, ако има поне още двама играчи на масата, всъщност е много нисък.

Опасността при ниските чифтове идва и от факта, че те са лесно подправяни, което води до една от най-неприятните загуби в покер. Ако държите, например, 4-4 а опонента Ви има A-2 то маса 5-5-7-7-10 означава, че губите ръката си. Може да сте започнали с чифт 4-ки, а противника Ви не е направил нищо за да подобри ръката си, но използвайки най-добрите карти на масата, Вие имате чифт 5-ци, чифт 7-ци и 4 кикър, докато опонента Ви има чифт 5-ци, чифт 7-ци и Асо кикър!

Понякога ще правите големи печалби, ако винаги играете началните си чифтове, но постоянно отговаряне на високи залози с ниски чифтове ще Ви струва много чипове в дългосрочен план. Следователно не се страхувайте да изпуснете малък чифт, когато залаганията са високи и надкачванията се натрупват.

Среден чифт: 6-6 до 8-8

Много от казаното по-горе за ниски чифтове важи и за средни чифтове. Плюсовете им са, че имат по-добри шансове да бъдат по-висок чифт при разкриването на картите, и е по-трудно да бъдат подправяни.

Те са много поддатливи на по-силни карти, особено ако повече от един опонент остане в залагането, и в повечето случаи за да бъдат най-високата ръка при разкриването, трябва да бъдат подобрени. При двама останали играчи в пота и четири възможни по-високи карти в играта, средните чифтове имат шанса да спечелят под 40 % да бъдат най-силната ръка във флопа.

Друга опасност при средните чифтове е, че понякога флопа изглежда добре, и подвежда участниците да предприемат излишни рискове. Например, ако държите 8-8 и флопа е J-5-2 е изкушаващо да си мислите че ще победите, понеже има само една по-висока карта заради която да се притеснявате. Все пак, понякога опонентите Ви ще имат тази по-висока карта, но дори и да я нямат пак трябва да се тревожите за ръце като 9-9 и 10-10 които също ще продължат залагането, с убеждението че са все още напред.

В повечето случаи е мъдро, да се отнасяте към средните чифтове внимателно, както към ниските. Най-доброто което можете да направите е да участвате в действието евтино, или да се опитате да завладеете пота с качване на залога. Ако Ви отговорят, то е добре да помните думите на един от най-добрите играчи, който при тези обстоятелства, следва максимумата на ‘няма добра ръка, няма залог’ с неговите ниски или средни ръце.

Опасен чифт: 9-9 и 10-10

Тези ръце са получили имената си, понеже неопитните играчи често ги надценяват и им приписват по-голяма сила от колкото те имат. Те имат доста по-голям шанс при разкриване на картите от двама играчи, и рядко могат да бъдат подправени, но са винаги в опасност срещу играчи, които ще имат Асо и карта с картинка. 9-9 срещу A-K ще бъде само 55%-45% фаворит, докато шанса намалява на 53%-47% ако двете карти са от една боя.

Тези чифтове все пак трябва да се играят по-нападателно, но ако все още имате противници след флопа, и има високи карти на масата, то трябва да приемете реалността и да се откажете.

Висок чифт: J-J

Когато играчите поглеждат раздадените им карти, те го правят с надеждата да видят тези високи чифтове. Чувството да видите тези страхотни ръце в картите си е страхотно. Знаейки какво да правите с всяка от тях все пак е особено важно, и заради това ги разглеждаме тук индивидуално.

Без съмнение, това е най-опасната ръка от всички при покер. Тя е силна начална ръка, но много играчи биха се засрамили от чиповете, които са изгубили при нея. Както всички начални високи чифтове, J-J се играе най-добре срещу малко противници, за предпочитане само един. Това не означава, че трябва да плащате all-in за нея всеки път, но трябва да направите надкачване.

Ако сте изправени срещу двама други играчи, които притежават между тях три високи карти от Асо, Поп и Дама, то Вие сте в опасност, и ще участвате във флопа с по малко от 50-50 шанс, да бъдете първи, след като бъдат раздадени първите общи карти.

В турнир, когато трябва да направите ход, J-J е изключително силна ръка, с която да изиграете чиповете си. Във всички други случаи, трябва да бъде разглеждана с доза предпазливост, и ценен съвет е да разглеждате J-J все едно не са нищо повече от 8-8 ако във флопа се появят една или две по-високи карти. Почти сигурно е, че ще се откажете при чифт 8-ци ако във флопа има Асо и Поп, и трябва да направите същото при J-J в подобни обстоятелства.

Много играчи упорито губят чиповете си с J-J и това може да бъде избегнато, ако запомнят че това не е най-силната ръка както в началото изглежда, и да приспособят тактиката си в съответстие.

Висок чифт: Q-Q

Трикът при страхотна начална ръка като Q-Q е да вдигнете, или ако възможността позволява, да участвате в надкачването като надкачите някой от опонентите си. Независимо как участвате, трябва да ограничите опонентите си възможно най-много, защото ако не направите три карти при флопа, сте в опасност при появата на по-висока ръка. Не позволявайте на противниците си да видят флопа евтино, когато държите Q-Q.

Ако вдигнете и Ви отоговрят, можете да сте сигурен, че при появата на Асо и/или Поп ще означава, че изоставате. Когато това се случи, освен ако нямате много добра представа за противниците си, не правете голямата грешка да заложите всичко за да се опитате да спечелите. Много играчи постъпват така, само поради причината че не могат да изпуснат третата най-добра начална ръка в Texas Hold’em.

Ако във флопа и трите карти са под Вашите Q-Q то ТРЯБВА да вдигнете и да разберете къде се намирате. Дори не мислете за бавна игра, освен ако нямате три от един вид, или масата не позволява възможности за стрейт или флъш. Ако Ви надкачат, то трябва да прецените какво може да имат противниците Ви и да реагирате съответно. Ако вдигнете при пре-флопа трябва да определите къде се намирате след това, и какви са вероятностите опонентите Ви да имат три от един вид, по-висок чифт с Асо кикър, или някой да направи стрейт или флъш.

Висок чифт: K-K

Каубоите са втората най-силна ръка в покера и трябва да бъдат играни винаги като такава. При маса с 10-играчи, статистическия шанс някой да има A-A е едно на 25. Наистина не трябва да се тревожите за тази възможност, и трябва да играете Вашата ръка агресивно.

Ако сте играли ръката агресивно сте ограничили броя на противниците си, то в повечето случаи единствено трябва да се трвожите ако във флопа се появи Асо. Имайте предвид, че в повечето случаи при Texas Hold’em това се случва в една четвърт от случаите. Факт е че при игри с ниски залози, повечето играчи упорите ще пазят Асото си, и трябва да имате това в предвид.

Ако се появи Асо във флопа и Вашите опоненти покажат всички признаци, че държат Асо, то не позволявайте на гордостта или гнева си да Ви завладее. Откажете се от своите K-K.

Началните попове са изключително мощна ръка и ако е изиграна агресивно и разумно, носи много пари на покер играчите.

Висок чифт: A-A

Няма по добра гледка при Hold’em от тази да погледнете картите си и да видите, че са Ви раздадени A-A, тези прекрасни Начални ракети. Можете да бъдете сигурен в това, че никой на масата няма по-добра начална ръка от Вас или по-високи карти за които да се трвожите.

При този случай, трябва да се концентрирате върху две неща. Как най-добре да максимизирате шансовете си за печалба с тази страхотна ръка, и какво ще правите ако флопа не бъде това, което се надявате.

Освен ако не играете само срещу един опонент, то бавната игра на начална ръка от A-A е една от най-рисковите. Срещу колкото повече играчи играете, толкова по-малки са шансовете Ви да спечелите.

Ако знаете, че друг играч ще вдигне, то е добре да изчакате и да го надкачите. Все пак ако не вдигнете, и няколко играчи се включат в пота, то има за какво да се тревожите и сте пропуснали голямо предимство.

Никога не прекалявайте с упоритостта си при две Аса, само защото те са най-добрата начална ръка. Това е така, защото те са само две карти, а Texas Hold’em е игра със седем карти. Колкото и силни да са, те имат малко шансове да бъдат подобрени (има само две други Аса в тестето, а за стрейт Ви трябват още 4 определени карти) и винаги трябва да бъдете наясно с това.

Все пак както казахме, ако сте вдигнали много в началото, то сигурно сте стеснили кръга на противниците си до само един и сигурно имате представа какви карти може да има. Всичко което трябва да направите при тези обстоятелства, е да сте наясно какво би Ви победило.

Ако имате две червени Аса, а във флопа картите са черни от една боя, то трябва да знаете, че противника Ви може да има флъш или да е близо до такъв. Същото важи и за три карти, които правят възможен стрейт. Ако при търн картата ситуацията се влоши, то трябва да бъдете достатъчно смел да захвърлите асата си ако противника показва, че е направил желаната ръка.

Преодоляване на Гнева

Ако играете покер дълго време, трябва да свикнете с мисълта за сериозни загуби и много лош късмет по време на игрите. Елемента на късмет означава, че някой ще Ви победи със слаби карти или ще получи карта в ривъра, за да Ви вземе победата.

Как се справяте с такива моменти ще определи дали ще можете да бъдете успешен играч на покер. Ако продължите нормално или го приемете с насмешка, значи сте добър играч. Реалността обаче е, че много играчи преминават в състояние на Гняв след лоша загуба или продължителен период на лош късмет.

Гняв се определя като игра с емоции, без дисциплина и без оценка на шансовете и коефициентите. Гневен играч залага много и играе с карти, които трябва да отхвърли и много често иска да победи играчът, от който е претърпял сериозна загуба.

Играчи под влияние на Гняв неизбежно губят всички чипове и това може да се отрази много лошо на банковата им сметка.

Колкото и да е трудно да приемете тежка загуба или поредица загуби в ривъра, трябва да може да го направите. Има много начини за справяне с Гнева и помнейки ги имате шанс за добра игра.

Първи сигнал за Гняв е, когато играете с карти, с които обикновено не бихте играли. Не го правете. Трябва да устоите на изкушението да залагате повече отколкото вече сте загубили. Видели сте съперниците да имат късмет и мислите, че идва и Вашия ред. Шансовете обаче са, че няма да имате късмет и ще претърпите по-големи загуби.

Ако почуствате, че гнева започва да взема връх при Вашите решения, по-добре се откажете и си починете за известно време. Пропуснете няколко ръце или просто не играйте повече този ден. Това изисква много дисциплина, но е перфектен съвет.

След като се успокоите ще разберете, че такъв лош късмет е част от играта и ако продължите да играете добър покер, за дълъг период ще сте на печалба. Трябва да погледнете назад и да прецените имало ли е нещо, което е можело да промените. Не бъдете толкова горди да признете, че е имало и моменти, които е можело да изиграете по по-добър начин.

Ако е така, опитайте се да го промените следващия път когато сте в тази ситуация.

В повечето случаи обаче, лошия късмет ще Ви преследва дори и при перфектна игра. Не позволявайте това да се отрази на играта Ви. Най-големият проблем е, че неопитните играчи работят много здраво в много сесии и игри, и пропиляват всичко само за една вечер, под въздействието на Гнева.

За разлика от другите неща при покер, Гнева е нещо, което МОЖЕТЕ да контролирате. Контролирайки емоциите си при отговаряне, запазвайки дисциплина и не позволявайки лошия късмет да Ви влияе, е мощно оръжие и фактор за успех в игра на покер.

Не Преследвайте Загубите

Често срещан проблем е играчи да попаднат в клопка след поредица от лош късмет и загуби, обикновено в една сесия. Няма играч на покер, който обича да си тръгне с по-малко, отколкото е стартирал или да се откаже след тежка загуба и поради това, той ще се опита да компенсира тази загуба.

Инстинктите когато това се случи Ви водят до опит за бързо преодоляване на загубата. Това води до големи залози, с надеждата, че това ще компенсира всичко за една или две ръце, или снижаване на критериите, и игра с карти под средните. Това е форма на Гняв.

Може наистина да имате късмет и да компенсирате загубите, но обикновено изходът от високи залози и необмислени игри е увеличени загуби.

Ако сте на маса, на която очевидно сте един от добрите играчи, опитайте да си възвърнете парите, но го правете внимателно и обмислено.

Най-доброто, което може да направите е да приемете, че това не е Вашия ден и да се откажете. Което е загубено, вече е загубено. Вместо да преследвате реванш на маса където опитните играчи веднага ще Ви усетят, вземете почивка и помнете, че има игра утре или дори другиден. Това е предимството на онлайн покер. Когато решите да играете, винаги ще има игра за Вас.

Може да се върнете отпочинал и успокоен, и отново да си увеличавате Банковата сметка.


Категория:

0 коментара за "Texas Hold`em за напреднали"

Публикуване на коментар

Покер Уроци

покер училище

Играй Покер

Like It ;)








combo bets

За контакти

> info@bgkazino.com


combo bets