Сантяго Канисарес

Бившият испански вратар Сантяго Канисарес е един от многото спортисти, които след като сложат край на професионалната си кариера, се местят на масата за покер. Също като Борис Бекер, Лотар Матеус и Алберто Томба, Санти намира в покера начин да приложи на практика всичко, което е научил като спортист. Оказва се, че за човек, който е свикнал на първо място да живее под напрежение и дисциплина, не е толкова трудно да се преориентира към чиповете.

"Започнах да играя покер преди 3 години, когато ме поканиха да участвам в един Sit & Go турнир срещу други спортисти, който щеше да се излъчва по телевизията. Най-много в покера ми допада конкуренцията. Аз съм спортист по душа и ми харесва да изпробвам силите си срещу всеки противник, независимо от възраст, пол и опит. Освен това е много трудно да намериш поприще, с което да се занимаваш дълги години. Повечето спортове изискват да си млад, а в покера можеш да играеш независимо от възрастта си."

Понастоящем Канисарес работи като телевизионен коментатор и рали пилот. Покерът е третото нещо, което заема вниманието му. Самият вратар признава, че картите започват да му харесват все повече и повече. Санти вече успява все по-добре да комбинира агресивната игра с търпеливата, защото иска да бъде непредсказуем съперник за останалите. Той счита за най-силно свое качество способността да се концентрира, особено когато участва в турнири на живо. Като минус определя липсата на опит: "Участвал съм в стотици онлайн турнири през последните месеци, но на живо не мога да се похваля с подобно нещо. Надявам се с течение на времето да поправя това, за да мога скоро да достигна нови върхове."

Бившият вратар на Валенсия обаче не смята, че покерът ще се превърне в следващата му професия: "Хубавото на тази игра е, че не трябва да живееш в Лас Вегас, за да си професионалист. В интернет можеш по всяко време да намериш турнир, в който да участваш, входовете също са достъпни за всички. Лично аз обаче не мисля, че ще се отдам на покера изцяло. По-скоро за мен това е хоби".


Категория:

0 коментара за "Сантяго Канисарес - от ръкавиците към чиповете"

Публикуване на коментар

Покер Уроци

покер училище

Играй Покер

Like It ;)








combo bets

За контакти

> info@bgkazino.com


combo bets