онлайн покер, покер стратегияВсеки играч, който е играл покер ще каже, че не може просто да чакаш за невероятни карти преди да започнеш да залагаш. Това е още по-валидно в турнири (на една или повече маси), когато продължителни периоди на бездействие намаляват чиповете, поради блайндовете.

В такива моменти играчът трябва да разшири хоризонтите си и да погледне за други начини за увеличаване на чиповете. Блъфирането е един начин, а играта със свързващи карти е друг.

Свързващите може да се опишат като карти без картинки, поредни, като например 5-6 или 9-10 и се играят с надеждата за Поредни. Разбира се бихте предпочитали те да са от една боя, тъй като това дава възможност и за Флаш.

Изкуство е да се играят свързващите, от една боя или не, и може да е много печелившо ако го правите добре. При добри обстоятелства печалбите може да са огромни. Истинския трик е да знаете кога да ги играете и кога да ги откажете, което всъщност е в повечето случаи!

Всичко е в избирането на момента. Трябва да ги използвате в потове, в които може да се включите евтино, или ако шансовете на пота са във Ваша полза. Това означава да се включите от късна позиция, когато никой не е надкачил, има малко качаване или или сте на блайнд и трябва да заложите още малко за да видите. Не е добър съвет да качвате рано, при наличието само на свързващи карти в ръката Ви.

След като сте в пота, трябва да покажете дисциплина. Или имате шанс при флопа или нямате - това е пределно ясно. Целта Ви е да получите Поредни, или поне шанс за Поредни след флопа. Естествено, бихте искали и да сте с 4 карти за Флаш, тъй като това Ви дава допълнителни 9 изхода. Ако сте в такава позиция, имате голям шанс за победа и трябва да играете агресивно.

Има случаи когато ще имате два чифта, или три еднакви и тогава трябва да използвате всички инстинкти, за да раберете какво държат другите играчи. В повечето случаи ще сте в добра позиция да играете още.

Най-голямата опасност при игра със Свързващи е когато се получи нещо от флопа или почти целия флоп. Ако играч има 7-8 и флопа е K-8-2. Средният чифт ще принуди играча да остане в играта и може да струва доста чипове в последствие.

Друг проблем е ако получите долната част на Поредни. Отново, ако имате 7-8 и флоп 9-10-J Ви дава Поредни, но някой с K-Q ще Ви победи или опасността някой с Дама да Ви победи.

Има също така и опасност Флаша, който имате да бъде победен от по-силен Флаш. Това е особено опасно ако Флаш дойде веднага след флопа. Ако имате 5-6 от Купи и флопът е с 3-8-J от Купи имате Флаш, но сте в опасност от някой, който има Ас и Поп от Купи.

Докато сте внимателен за опасностите от Свързващи карти и сте готов да ги оставите ако не се получат (което е по-вероятно), те могат да са доста печеливши за дългосрочен период.

Играчите със силни чифтове и дори три еднакви няма да си представят, че някой стои в ръката с по-слаби карти и няма да подозират, че Поредни или Флаш се изправят срещу тях, при наличието на слаби карти на таблото.


Категория:

0 коментара за "Игра със свързащи карти в Texas Hold`em"

Публикуване на коментар

Покер Уроци

покер училище

Играй Покер

Like It ;)








combo bets

За контакти

> info@bgkazino.com


combo bets