тексас холд ем, покерУпътване

Texas Hold’em е най-известната покер игра в света. Има естествени причини за това, изключителна лесна е за научаване и започване на игра, дори да нямате никакъв опит с игра на покер.

Онлайн Texas Hold’em се играе с между 2 и 10 играчи.

1. Играчите в ляво от Дилъра започват играта, залагайки блайндовете (залози на тъмно). Играчът в ляво от Дилъра залага малкия блайнд, а играчът в ляво от Малкия блайнд залага голям блайнд. Бележка: Позицията на Дилъра се променя след всяка ръка. Бутона на Дилъра показва позицията на Дилъра на масата.

2. Раздават се две карти на всеки играч.

3. В първи кръг, играчът вляво на Големия блайнд започва пръв и може да: Отговаря, Качва, Отказва. Бележка: Играчите не могат да Пасуват в този кръг, защото блайндовете са действителни залози.

4. Във втори кръг, се раздават три общи карти. Това се нарича Флоп. Играчите могат да: Пасуват, Качват, Отказват.

5. В трети кръг, се раздава четвърта обща карта, наречена Търн. Следва кръг за залагане.

6. В петия кръг се раздава петата и последна обща карта, наречена Ривър Карта. Следва последния кръг за залагания.

Останалите в играта играчи използват двете си карти и петте общи карти, за да формират най-добрата ръка с пет карти. Победителя печели пота.

Начални Карти

Първото важно решение, при игра на Texas Hold’em е какво да правите с двете карти, които сте получили в началото на ръката. Реалността е, че трябва в повечето случаи да се отказвате веднага. От това дали имате дисциплината да го направите, зависи какъв играч сте.

Има 169 възможни начални карти и повечето от тях не трябва да се играят. Погледнете кои са най-добрите начални карти и имайте предвид, че ще сте много печеливш ако се придържате към тях. Не трябва само да се надявате да получите A-A или K-K, но и да внимавате с какви карти влизате в пота, т.е. такива с шанс за подобрение. Това трябва да е Ваш навик и ще Ви донесе успехи.

Проучете внимателно кои са добрите начални карти за игра и внимателно погледнете вероятностите, които съществуват за различните комбинации. Влизайте в пота с ясна идея какво се стремите да получите, а не само с надеждата да имате късмет при допълнителните карти. Желанието за игра може да е много изкушително, особено ако не сте получавали добри карти за известно време. Но, освен ако не сте голям късметлия, лошото начало неизбежно ще Ви донесе загуби.

Една от най-преиграните карти в Texas Hold’em е A-2, или Ас и слаба карта. Ако решите да играете тази ръка, трябва добре да знаете какво, когато се появи флопа. Ако картите не са от една боя, Флаш е малко вероятен и се надявате на Ас. Ако се появи Ас имате силен Чифт, но слаба подкрепа. Това е рецепта за бедствие. Наистина трябва да направите два чифта с Вашия Ас и слабата карта. Отново, ако решите да продължите, трябва да имате идея какво търсите от флопа.

Друга губеща дългосрочно стратегия е да играете карти, с които сте имали късмет в миналото. Никога не го правете само от суеверие. Ще Ви губи пари и чипове за продължителен период от време.

Основни Стратегии

Ако сте нов играч в покер, най-добре е да играете опростено. Ако сега започвате няма нужда от непредвидими действия и блъфове. Опростете нещата и оставете вероятностите да свършат работата вместо Вас.

Следвайте напътствията за начални карти и се стремете да започнете игра само с възможно най-добри карти. Следвайте си набелязаната цел и се отървете от ненужните карти. Това е много важно за Маси за Реални Пари, когато имате повече време и не сте притиснат от блайндовете.

Може да е разочароващо да видите, че 3-9 което сте отказали, може да е било Фулхаус, но тези случаи ще са малко. Ако редовно играете със слаби карти, в един момент ще почнете да губите и ще се превърнете в слаб играч.

Едно от удоволствията в Покер е да постигнете успех, чрез блъф. Но, не се главозамавайте от това изкушение. В игри с малки залози най-вероятно ще Ви отговорят на залога, просто са малки залози, и е невъзможно да блъфираш слаб играч. Подобно, никога не се опитвайте да блъфирате цялата маса. Шансовете са, че някой има нещо в картите си и ако отговори на залога Ви, Вие сте разкрит.

Никога не си мислете, че сте задължен на пота, ако имате много чипове пред Вас. В почти всяка ситуация, в която мислите че сте загубил, Вие вероятно сте загубил. Не се страхувайте да се откажете и изчакайте по-добър момент или ден.

Най-лесния начин да сте добър играч е да залагате, когато имате добра ръка, и да не го правите, ако другия играч залага. Звучи лесно и е точно така. Много играчи губят, когато залагат със средни ръце и техния съперник залага сериозно.

Не се стремете да преследвате ръце, когато има много малко за преследване. Ако имате чифт 4 и флопът е A-K-7 тогава се нуждаете от друга 4 за да имате шанс за победа. В този момент трябва да си спомните, че има само две оставащи добри карти за Вас, така, че Вашите шансове за тях са много малки.

Дори да имате силна начална ръка, като A-A или K-K, трябва да признаете загубата когато сте победен. Ако е възможен Поредни на флопа, или Флаш, и Ваш съперник залага сериозно, не се поддавайте. По-добре да се откажете, отколкото да загубите много чипове.

Една от фаталните грешки в Texas Hold’em е, когато играчите упорстват с добри карти, които са се оказали слаби – което е последвано от историята за лоша загуба със загуба с толкова добри ръце!

Флаш е над средното ниво в покер и по-често ще носи победа на играчите. Това е причината много неопитни играчи да считат две карти от една боя за много по-силни, отколкото са всъщност. В реалността, две карти от една боя правят Флаш едва в 6.5% от игрите – веднъж на 16 игри. Когато са печеливши, печалбата вероятно е добра, но за дългосрочен период това е губеща стратегия.

Част от покер е да се губи със силни кари и да се претърпяват тежки загуби. Тези неща стават и трябва да ги приемете. Не позволявайте емоциите да вземат връх и по този начин да взимате необосновани решения, което ще Ви донесе повече загуби.

Една грешка, която трябва да избягвате е да играете показно, когато имате силни карти. Ако проверите за да изкушите някой играч, тогава и той може да провери. Ако това се случи, може Вашите три еднакви да се окажат губещи от Поредни или Флаш. Ако имате добри карти, не се страхувайте да го покажете. Винаги е по-добре малка печалба, отколкото голяма загуба. Ако имате невероятна ръка като Фулхаус или Флаш, при всички случаи, забавете темпото за да изкушите съперник, но не го правете ако има вариант ръката да е губеща.

Винаги се старайте да избегнете основните грешки, които са довели до загуби много играчи. Ето кои са те:

  • Не играйте много ръце. Бързо ще загубите чипове и после ще е много трудно да си ги върнете.
  • Не играйте на нива, които са много близки до Вашия банкрут
  • Не попадайте в клопката, да играете всеки две карти от една боя. Те не образуват Флаш толкова често.
  • Не надценявайте силата на блъфа, особено при малки залози и слаби съперници.
  • Не се поддавайте на емоции, когато играете. Това ще повлияе на решенията Ви и ще направите фатални грешки
  • Не се надценявайте, когато се опитвате да изкушите съперник, особено ако ръката Ви не е непобедима. В повечето случаи ще им дадете възможност да получат карта, която може да Ви победи.

Блайнд Игра

При игрите на Texas Hold’em блайндовете са определящи за изхода на ръката. Те съществуват, за да има развитие, и от това как ги играете зависи Вашия успех като цяло в Texas Hold’em. Трябва да подходите много сериозно върху Вашите блайндове и тези на съперниците.

Много играчи попадат в клопка, защото си мислят, че трябва да играят само защото са заложили блайнд. За разлика от мизата, блайндовете са реални залози, което означава, че всеки който е заложил блайнд е допринесъл за този кръг на залагане. Но, това не трябва да се използва за извинение, когато продължите да залагате с начални карти, недостатъчни за успех.

Не трябва да позволявате на играча в дясно от Вас постоянно да Ви краде блайндовете. Но трябва да знаете кога е момента да защитавате блайндовете си, или да вземете инциативата когато се налага.

Ако постоянно отговаряте на Надкачванията на другите играчи, само защото сте заложили блайнд, в дългосрочен период сте обречен на загуба. По-често играчът, който Надкачва има добра ръка и ако Вие отогваряте със слаба ръка вече сте в неизгодна позиция, особено след като ще бъдете извън позиция в следващите кръгове на залагане.

Изкушението идва от това, че играчите вече са инвестирали на масата и се надяват да минат евтино отговаряйки на направените качвания. Това е честосрещана грешка, която води до по-големи загуби, отколко първоначално е можело да се претърпят.

Понякога трябва да притъпите кражбата на блайндове, особено в късните етапи, трябва да изберете момента и да действате активно. Тези, които обичат да крадат блайндовете може сами да станат жертва на надкачвания и това е потенциално оръжие за използване ако имате силен чифт или Ас и добра карта.

Когато покажете, че сте готов да защитите блайндовете, а не само да отговаряте на надкачванията за да имате късмет на флопа, ще видите, че играчите вдясно от Вас ще се оддръпнат и няма да са така настоятелни.

Карти от Една Боя

Тъй като Флаш е силна ръка, много покер играчи, както и тези, които са нови за играта, ще играят всеки две карти от една боя, дори например 9-4, с надеждата да постигнат Флаш.

Няма съмнение, че когато се появи Флаш, той има много голям шанс за печалба и може да е много доходен. Но, шансът две карти от една боя да станат Флаш е 6.5%, така че ако играете по навик тези карти, вероятно ще загубите повече за дълъг период от време.

Ако се надявате за Флаш Поредни, трябва да знаете, че шансовете са 0.8%. Едва ли си заслужава риска!

Аса от една боя или свързани карти поне Ви дават шанс за други ръце, като силен Чифт или поредни, така че е по-добре да играете тях. Играейки карти от една боя само защото са от една боя е губеща стратегия, особено за ръка 9-4 която може да Ви навлече други неприятности.

Ако флопът е J-7-4 има голям шнас да останете в играта заради чифта 4-ки, надявайки са да е достатъчно за победа или да получите и чифт 9-ки за два чифта, или дори още една 4. Отново, това е губеща дългосрочна стратегия.

В случаи когато имате 4 карти за Флаш, вероятността да го направите е 35%, което си е само едно от три.

Ако играете две карти от една боя, опитайте се те да са силни карти, или поне карти, които Ви дават други възможни ръце, различни от Флаш.


Категория:

0 коментара за "Texas Hold’em (Тексас Холд'ем) за начинаещи"

Публикуване на коментар

Покер Уроци

покер училище

Играй Покер

Like It ;)








combo bets

За контакти

> info@bgkazino.com


combo bets